Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού σε όλη την ΕΕ ζητά ο Ρόμπεϊ

Posted: 25/06/2012 in παγκόσμια τράπεζα, τράπεζες, τοκογλύφοι, Ε.Ε., Ευροζώνη, Ελλάδα, Νέα Τάξη Πραγμάτων, ασφαλιστικό

 

Την ενιαία μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών συστημάτων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη σύνδεση της συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής, προτείνει ο  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ…

«Μπορούν να γίνουν συστάσεις στην Ένωση στο σύνολό της, ώστε. . . να υπάρξει συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία συνταξιοδότησης και στο προσδόκιμο ζωής», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, σημειώνοντας πως η μεταρρύθμιση θα έπρεπε να γίνει «με ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, με έναν εναρμονισμένο τρόπο και με καθορισμένο στόχο».

Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να έχει «δεσμευτικό χαρακτήρα» τόνισε, επισημαίνοντας ότι εάν γίνουν μόνο συστάσεις «μετά καθε χώρα θα κάνει ό,τι θέλει».

Όπως δήλωσε σκοπεύει να θέσει το θέμα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις 29-29 Ιουνίου.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, υποστήριξε πως οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις μεγάλης κλίμακας δεν συνιστούν προτεραιότητα. Αντιθέτως χαρακτήρισε «θεμελιώδη» την τραπεζική ένωση

«Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την άμεση κρίση. Δεν έχουμε φθάσει ακόμα στο τέλος του δρόμου που μπορούμε να κάνουμε στο πλαίσιο των ισχυουσών συνθηκών. Το να επιδιώξουμε να αλλάξουμε τις συνθήκες θα σήμαινε να ξεκινήσουμε συζητήσεις όλων των ειδών για χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
πηγη

Σχολιάστε