Οι Γκουρού, ο νέος και ο Γέροντας Παϊσιος

Posted: 03/06/2013 in Ορθοδοξία, βιβλιοπαρουσίαση

Οι Γκουρού ο νέος και ο Γέροντας Παϊσιος

Δεν ήθελα να εξαπατηθώ για μια ακόμη φορά στη ζωή μου. Παρ όλα τα θαυμαστά γεγονότα που είχα δει από τον π. Παΐσιο τον αμφισβητούσα. Δεν πίστευα τις εξηγήσεις που έδινε. Μπορεί αυτός να το βλέπει έτσι, η πραγματικότητα όμως να τον ξεπερνά. Μπορεί να κατέχει ένα τμήμα της αλήθειας, μπορεί κάποια άλλα τμήματα της αλήθειας να υπάρχουν και σ άλλα συστήματα σκέψης και σ άλλες θρησκείες. Μπορεί να είμαι τώρα επηρεασμένος από την έντονη προσωπικότητά του, απότο περιβάλΛον του Αγίου Όρους. Άν απομακρυνθώ, αν πάρω κάποια απόσταση ίσως δω διαφορετικά τα πράγματα.
Αποφάσισα λοιπόν να δώσω ίσες ευκαιρίες και στους Ινδουιστές γιόγκι. Τους γνώριζα βέβαια πριν γνωρίσω τον π. Παΐσιο, αλλά ποτέ δεν είχα πάει στην Ινδία, στο κέντρο τους, στην καρδιά τους. Αποφάσισα λοιπόν να ανοίξω την ψυχή μου και σε αυτούς, όσο την είχα ανοίξει στον γέροντα. Αποφάσισα να πάω να ζήσω μαζί τους, να ζυμωθώ μαζί τους, όπως είχα κάνει και με τους ορθόδοξους μοναχούς.

Το βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ 

«Ένα εξαιρετικό αυτοβιογραφικό βιβλίο που είναι σαν να γράφτηκε για μας. Σίγουρα  μας γλύτωσε από επιπλέον κόπο σε αυτό το ατέρμονο ταξίδι της φιλοσοφικής αναζήτησης και έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην κατανόηση της πλάνης της αυτοθέωσης και επομένως της βέβαιης απώλειας… Αν κάποιος ψάχνει για την ΑΠΟΛΥΤΗ Αλήθεια θα τη βρει μέσω της ιερής παράδοσης και του μυστηριακού τρόπου ζωής κατανοώντας την τελειότητα του θαύματος της ίδιας μας της ύπαρξης εν Χριστό . Στο βιβλίο παρουσιαζονται ανάγλυφα μέσα από βιωματικά ταξίδια τα πιστεύω των πολυθεϊστικων Θρησκειών που ουδεμία σχέση έχουν με την Αλήθεια που πηγάζει από το Φως και εκ του Φωτός.  Η πίστη είναι καθαρά βιωματική διεργασία και μπορεί να σου δώσει την ΑΠΑΝΤΗΣΗ… Η Αλήθεια , που είναι ο Χριστός  (Σωτήρας μας μέσω της Σταυρώσεως/Αναστάσεως), είναι μια βιωματική διεργασία και όχι νοητική/”επιστημονική” διότι ο πεπερασμένος μας νους δεν μπορεί να συλλάβει το άχρονο-άναρχο και το άπειρο μεγαλείου του Όντος.   …διαβάστε το όλοι…»(αντίπαλος)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s