attikanea: Το πολιτικά κόπρανα, μαζί καταλήγουν στον βόθρο… ενίοτε όμως και σε κρεμάλες!
Μετά τη μυστική συνάντηση των Βενιζέλου – Κουβέλη πολλοί περίμεναν την επόμενη κίνηση στο πολιτικό «φλερτ» των δύο. Αυτή δεν άργησε να έρθει και μάλιστα σε χρόνο κρίσιμο, μια ημέρα πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αύριο το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και λίγες ώρες πριν να επιστρέψει στη χώρα μας το…. κλιμάκιο της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Πρωτόπαππας και Σαχινίδης από πλευράς ΠΑΣΟΚ και οι κύριοι Χατζησωκράτης, Λυκούδης και Παπαδόπουλος από της ΔΗΜΑΡ.
Η προκαθορισμένη ατζέντα αφορούσε θέματα ανεργίας και απασχόλησης. Με δεδομένο όμως πως οι Σαχινίδης και Χατζησωκράτης ενημερώθηκαν χθες από τον κ. Στουρνάρα για την πορεία σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως Ιπποκράτους και Αγ. Κωνσταντίνου αναζητούν έναν κοινό βηματισμό για τη δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση… στην οποία συμμετέχουν.

Οι κόκκινες γραμμές έχουν άλλωστε τεθεί από τους επικεφαλής, με κορυφαία τον ειδικό φόρο στα ακίνητα. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν την επιβολή του συγκεκριμένου φόρου και το 2013 και επιμένουν στη θεσμοθέτηση άμεσα του νέου ενιαίου φόρου στα ακίνητα.

Επιπλέον εμφανίζονται αμετακίνητοι στο ζήτημα με τις αποχωρήσεις στο δημόσιο, στηρίζοντας το σχέδιο Μανιτάκη για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων- υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Κουβέλη.

Μέχρι τώρα από τις θέσεις των δύο κομμάτων ήταν εμφανή τα κοινά σημεία. Τώρα στη συνάντηση των στελεχών ήρθε η ώρα να αποτυπωθούν αυτά σαφώς ώστε οι δύο πολιτικές δυνάμεις να εμφανιστούν ενισχυμένες μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής συμμαχίας. Ενδεικτική είναι άλλωστε η επιμονή του Ε. Βενιζέλου τις τελευταίες μέρες για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και για ενεργότερη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα.

Η πρώτη κρούση για συνεργασία, ακόμα και εκλογική, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είχε γίνει από τον Ε. Βενιζέλο λίγο πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Τότε ο κ. Κουβέλης είχε αποκλείσει-ευγενικά-οποιαδήποτε τέτοια προοπτική. Σχεδόν ένα μήνα αργότερα όμως η ΔΗΜΑΡ βλέπει την εκλογική της δύναμη, όπως αυτή αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, να συρρικνώνεται. Ταυτόχρονα πολλοί φοβούνται και νέες αποχωρήσεις στελεχών, που θα ακολουθήσουν στην νέα πολιτική κίνηση τους κ. Βουδούρη και Μουτσινά.

Υπό την πίεση των εσωκομματικών εξελίξεων τίποτα δεν αποκλείεται για το μέλλον του κόμματος. Στην Αγ. Κωνσταντίνου έχουν αρχίσει να κάνουν δεύτερες σκέψεις για την πρόσκληση Βενιζέλου. Σήμερα λένε κάποιοι έγινε το πρώτο διερευνητικό βήμα ώστε τα δύο κόμματα να προετοιμάσουν τις κυοφορούμενες εξελίξεις.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πλέον, ακόμα και έμπειρα στελέχη, μια προεκλογική συνεργασία, που μπορεί όπως επισημαίνουν να πάρει σάρκα και οστά στις μεθεπόμενες εκλογές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s