kartesios220313-1

Μπουρδέλα για τους ναζί. Πόρνες στο Παρίσι. Καταδικασμένες στη μνήμη όλου του κόσμου. Κανάκευαν τις ορμές των κατακτητών. Μετά την απελευθέρωση, διασύρθηκαν. Τελείωσαν. Ίσως έμειναν χορτάτες για λίγο καιρό, ίσως είχαν ειδικά δελτία κυκλοφορίας, ίσως δεν ένιωσαν πόλεμο, αλλά ήταν οι χειρότερες πόρνες στην Ιστορία. Οι πόρνες των ναζί.

Ποτέ δεν έλειψαν αντίστοιχες πόρνες σε όλους τους πολέμους. Και στο Βιετνάμ και στην Ινδία και στη Βοσνία και στην Ελλάδα του 2013. Αυτές οι τελευταίες, δεν άνοιξαν ακόμη τα πόδια στους κατακτητές. Έκαναν κάτι χειρότερο, άνοιξαν το στόμα τους και φώναξαν «Σφάξτε την Κύπρο».

Βρώμα και δυσωδία από τις πόρνες της καθημερινότητας. Παίρνουν γραμμή από τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές τσατσάδες που προσεύχονται νυχθημερόν να τελειώσει η Κύπρος. Να σβήσει η οικονομία της. Να πεινάσουν οι πολίτες της.

Εύχονται να νικήσουν και εκεί οι Γερμανοί. Αυτές οι πόρνες, είναι οι αλεπούδες με την κομμένη ουρά που θέλουν να επιβάλουν τη φρίκη τους ως μονόδρομο. Ως αναγκαιότητα. Ως μόνη σωτηρία. Είναι κουφάρια δίχως ψυχή.

Είναι οι πόρνες που χαίρονται όταν γιγαντώνεται το αδιέξοδο της Κύπρου. Αυτές που ηδονίζονται να βλέπουν τους Κύπριους να παλεύουν ολομόναχοι. Εγκαταλειμμένοι από Ελλάδα, Ρωσία και Ευρώπη. Είναι οι ίδιες πόρνες που κρυφά χαίρονταν όταν οι Τούρκοι έπαιρναν το μισό νησί. Και τώρα φανερά χαίρονται που οι Γερμανοί προσπαθούν να πάρουν το υπόλοιπο.

Ευτυχώς αυτές οι πόρνες δε ζούσαν όταν έμπαιναν στην Αθήνα οι Γερμανοί ναζί. Θα είχαν βγει στους δρόμους να τους υποδεχθούν ολόγυμνες. Να παράσχουν τις υπηρεσίες τους. Να κανακέψουν κι αυτές τις ορμές των κατακτητών.

Εκείνη τη χαμένη ευκαιρία τους αναπληρώνουν τώρα. Πανηγυρίζουν που, εύχομαι προσωρινά, οι Κύπριοι τιμωρούνται για τα «όχι» που έτριψαν στα μούτρα των Γερμανών. Στην υποκρισία των Βρυξελλών. Στους οικονομικούς στρατούς της τρόικας. Απολαμβάνουν οι πόρνες, το θέαμα των Κυπρίων στα ΑΤΜ.

Θέλουν να δουν αίμα στην Κύπρο. Λουκέτα. Θανάτους από ελλείψεις φαρμάκων. Στραγγαλισμό της ανεξαρτησίας. Για να δικαιωθούν επειδή στήριξαν τους μονόδρομους των κατακτητών. Μονόδρομοι που γέμισαν με αίμα την Ελλάδα, με λουκέτα, με άνεργους, με έλλειψη φαρμάκων, με εκτέλεση της ανεξαρτησίας.

Δεν έχουν άλλα επιχειρήματα για να στηρίξουν την προδοσία τους οι πόρνες. Η καταστροφή της Κύπρου θα ήταν το καλύτερο επιχείρημά τους. Δε μπορούν να υποστηρίζουν άλλο ότι ο μονόδρομος που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τη Γερμανία έσωσε κάτι, αλλά θα μπορούν να δείχνουν την Κύπρο και να λένε «ορίστε τι παθαίνει όποιος δεν υπακούει στον κατακτητή».

Λες κι εμείς που υπακούσαμε, δεν τα ζήσαμε. Δε δυστυχούμε. Δε χανόμαστε. Δεν καταστραφήκαμε. Και τα χειρότερα έρχονται για εμάς. Για την Κύπρο ό,τι κι αν έρθει, θα έχει δώσει τη μάχη της. Θα έχει αφήσει το αποτύπωμά της. Θα γίνει σημείο αναφοράς με θετικό πρόσημο. Πολύ σωστά το είπε ο κύπριος βουλευτής Αδάμος Αδάμου «Γιορτή δική μας παραμονή δική σας», εννοώντας ότι αν περάσει το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, η Ελλάδα έχει σειρά.

Και φυσικά δε θα την πληρώσουν όσοι έχουν τα εκατομμύριά τους στην «έντιμη» Ελβετία, στην «πάναγνη» Γερμανία, στο «αθώο» Λιχτενστάιν, αλλά όσοι μάζεψαν κάτι ψιλολόγια και τα έχωσαν σε ελληνικές τράπεζες. Ό,τι απέμεινε δηλαδή. Αυτά τα ολίγα. Αλλά ακόμη κι όταν αυτά χαθούν, οι πόρνες θα χαρούν. Θα πανηγυρίσουν.

Θα μιλήσουν για τη σωτηρία της πατρίδας. Θα αποθεώσουν το «ναι σε όλα» τα βίτσια των κατακτητών. Θα μας κατηγορήσουν πάλι για την πλαστή ευημερία που ζήσαμε και θα υποστηρίξουν ξανά ότι τώρα πρέπει να τιμωρηθούμε. Λες και οι πόρνες είναι ο Θεός που μας τιμωρεί. Λες και το να ζεις αξιοπρεπώς είναι έγκλημα. Λες και το να μην πεινάς είναι κολάσιμο. Λες και το να γελάς απαγορεύεται.

Έτσι θέλουν τους Κύπριους τώρα. Να γίνουν όπως κι εμείς. Στημένοι στην ουρά όχι των ΑΤΜ αλλά με τα χέρια ψηλά για μια σακούλα τρόφιμα. Είναι οι πόρνες ανάμεσά μας. Οι πόρνες που βαφτίζουν επένδυση τη λεηλασία στις Σκουριές Χαλκιδικής. Οι πόρνες που είναι έτοιμες να υπερασπιστούν κάθε κατοχή, κάθε λεηλασία. Τότε, αν νικήσουν, εκτός από το στόμα τους θ’ ανοίξουν και τα πόδια τους για να κερδίσουν το κάτι τις παραπάνω.

Ευτυχώς, όμως, που δεν υπάρχουν μόνο πόρνες. Ευτυχώς που υπάρχουν ντουβάρια σ’ αυτή τη γη και ευτυχώς υπάρχουν ακόμη κάποιοι που γράφουν πάνω τους…

kartesios220313-2

Πόρνες, να φοβάστε. Κάποια στιγμή η νύχτα αυτή θα τελειώσει. Κάποια στιγμή θα ξημερώσει…και…

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Όχι φυσικά σε μορφή απολογίας, αλλά σε μορφή διευκρινίσεων για μικρόμυαλους.

Πρώτον: Όταν γράφω μπράβο στους Κύπριους για το «όχι», δεν είναι κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το χαρακτηρισμό  του Αναστασιάδη ως «τσιράκι της Μέρκελ». Όπως οι Έλληνες δεν είναι ο Σαμαράς, έτσι και οι Κύπριοι δεν είναι ο Αναστασιάδης. Όποιος μπορεί να το χωνέψει αυτό έχει καλώς. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να μιλάνε για διφορούμενη στάση απέναντι στην πολιτική της Κύπρου. Το «όχι» στις απαιτήσεις της Μέρκελ δεν το είπε ο Αναστασιάδης, αντιθέτως ούτε καν το εισηγήθηκε στη Βουλή. Επίσης οι βουλευτές του κόμματός του δεν ψήφισαν «όχι», αλλά απείχαν. Ως εκ τούτου, αδιαλείπτως έχω την ίδια άποψη για τον  Κύπριο πρόεδρο και το ρόλο που ανέλαβε να παίξει.

Δεύτερον: Δεν υπερασπίζομαι τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου. Η θέση μου και η «συμπάθειά» μου απέναντι στις κυπριακές τράπεζες είναι η ίδια που έχω για τις ελληνικές, τις γερμανικές, τις ελβετικές και τις τράπεζες όλου του κόσμου. Είναι κοινοί τοκογλύφοι, αρπακτικά και κυριαρχούν στην οικονομία εξαγοράζοντας κυβερνήσεις και ελέγχοντας συνειδήσεις. Άρα, στο θέμα της Κύπρου δεν υπερασπίζομαι τις τράπεζες, αλλά:

α) το δικαίωμα των Κυπρίων να επιλέξουν τον τρόπο που θα αναπτυχθούν οικονομικά

β) οργίζομαι με  την υποκρισία της Γερμανίας η οποία επικαλείται ότι θέλει να χτυπήσει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Κύπρο, ενώ στην πραγματικότητα θέλει να περάσει αυτό το ξέπλυμα στις γερμανικές τράπεζες

γ) θεωρώ φρικτό να καταδικάζεις σε μία στιγμή την υπάρχουσα μορφή οικονομίας μιας χώρας δίχως να της δώσεις τον απαραίτητο χρόνο να δημιουργήσει μία εναλλακτική μορφή ανάπτυξης

δ) Πάντα θεωρούσα εγκληματίες τις στρατιωτικές και οικονομικές υπερδυνάμεις που βομβάρδιζαν μικρότερες χώρες με το επιχείρημα ότι το κάνουν για το καλό τους.

Τρίτον: Βαρέθηκα το αποκλειστικό αντεπιχείρημα «κι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει φορολόγηση καταθέσεων». Αυτό είναι το μόνο επιχείρημα όσων υποστηρίζουν την παντοκρατορία της Μέρκελ και απλώς δείχνει την πολιτική τους ένδεια διότι:

α)  Ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε προεκλογικά, άρα τον ψήφιζες ή όχι έχοντας και αυτό ως δεδομένο και εν πάση περιπτώσει το γνώριζαν όλοι, δεν το κράτησε μυστικό. Είτε προλάβαινες να βγάλεις τα λεφτά σου, είτε επέλεγες να τα κρατήσεις και να φορολογηθείς στην περίπτωση που γινόταν κυβέρνηση. Είχες επιλογή! Στην Κύπρο έγινε ξαφνική δήμευση καταθέσεων λίγες μέρες αφότου ο Αναστασιάδης ορκιζόταν ότι δε θα φορολογηθούν οι καταθέσεις. Άλλο πράγμα, λοιπόν, η πολιτική θέση ενός κόμματος με την οποία μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς και άλλο πράγμα το πειρατικό ρεσάλτο με το οποίο αν συμφωνείς είσαι απλά ένας απατεώνας.

β) Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει τη φορολόγηση των καταθέσεων των τραπεζών της Ελλάδας, δηλαδή μιας χώρας που δεν στηρίζει την οικονομία της στις τράπεζες και η οποία όχι μόνο δεν προσελκύει καταθέσεις ξένων καταθετών, αλλά διαρκώς διώχνει και των Ελλήνων. Άρα η πρόταση υπήρξε με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα και δε μπορεί να κατηγορηθεί για την αξία του μέτρου της φορολόγησης των καταθέσεων είτε στην Κύπρο, είτε στις ΗΠΑ, είτε στο Μπαγκλαντές ή όπου αλλού.

γ) Χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι «κι ο Τσίπρας ήθελε φορολόγηση των καταθέσεων» καταργείς σε τέτοιο βαθμό την κοινή λογική ώστε το επόμενο στάδιο είναι να υποστηρίξεις πως οι Βρυξέλλες, η τρόικα, η Μέρκελ και ο Αναστασιάδης προχώρησαν στη δήμευση ποσού των καταθέσεων μέσω της φορολόγησης, επειδή το ήθελε ο Τσίπρας. Ναι, είναι γελοίο, αλλά ποιος είπε ότι αυτοί που χρησιμοποιούν τέτοιες συγκρίσεις μεταξύ πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και  φορολόγησης κυπριακών καταθέσεων είναι σοβαροί;

δ) Όσο δε γουστάρω να υπερασπίζομαι τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλο τόσο δε γουστάρω να κρύβουν όλοι οι άλλοι τις δικές τους μαλακίες κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και προχωρούν σε αξιοθρήνητες συγκρίσεις και συμψηφισμούς, τόσο συμπαθέστερο θα κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό θέλουν, έχει καλώς. Άλλωστε αν κάποιος έκανε κωλοτούμπα στο συγκεκριμένο θέμα είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ οι οποίοι αν και αρχικά κατέκριναν τη μεθόδευση της φορολόγησης των κυπριακών καταθέσεων, τώρα θα πρέπει να βρουν νέα επιχειρήματα για να τη στηρίξουν ώστε να συνεχίσουν να παραμένουν σε μία κυβέρνηση που θεωρεί σωτήρια τη φορολόγηση. Όμως γι’ αυτό το θέμα δε βλέπω να μιλά κανείς φίλος των Μνημονίων. Ίσως επειδή συνήθισαν. Διότι αν εξέφραζαν γνώμη και γι’ αυτόν τον παραλογισμό, τότε θα έπρεπε να μας εξηγήσουν, πως γίνεται να κατηγορούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση ως εγκληματική, αλλά ταυτόχρονα να χαρακτηρίζουν σωτήρια την εφαρμογή της στην Κύπρο. Βλέπετε, η ηλιθιότητα εύκολα κάνει τούμπα και σε καπακώνει.

Τέταρτον (και τελευταίο): Πρόκειται για μία ερώτηση μόνο. Οι θιασώτες των μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα, βγάζουν καθημερινά ντουντούκα θρηνώντας για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα που απολύθηκαν. Λένε μάλιστα πως δε χύθηκε ούτε ένα δάκρυ για όσους απολύθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ γίνεται χαμός για να μην απολυθεί ένας δημόσιος υπάλληλος. Αυτοί οι ανιδιοτελείς προστάτες, λοιπόν, των ιδιωτικών υπαλλήλων, πως συμβαίνει τώρα να πανηγυρίζουν για τη μείωση του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα; Σας παρακαλώ, μη μου απαντήσει κάποιος από αυτούς. Ξέρω ότι πάλι μαλακία θα πει και βαριέμαι να εξηγώ ξανά σε μικρόμυαλους.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s