Κόλιν Πάουελ: Έτσι με ξεγέλασε η CIA και επιτεθήκαμε στο ΙΡΑΚ!!!

Posted: 05/03/2013 in CIA, G 20, πόλεμος, πολιτική, Ένα μπουρδέλο είμαστε..., Αποκαλύψεις, Αμερική, Διεθνή, Ιουδαϊσμός/Σιωνισμός, Μέση Ανατολή, Μαλάκες

To αν υπήρχαν ή όχι όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ είναι ερώτημα που προφανώς έχει απαντηθεί. Στις 19 Μαρτίου συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τηνεισβολή στο Ιράκ. Δέκα χρόνια, επίσης, συμπληρώθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου, στην «αποφράδα» για τις ΗΠΑ και την CIA ομιλία τού τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.Οι περισσότερες «αποδείξεις» που επικαλέστηκε τότε για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεϊν αποδείχθηκαν ψευδείς.

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της γαλλικής έκδοσης του τελευταίου του βιβλίου «It worked for me: In life and leadership» («Για μένα είχε αποτέλεσμα: στη ζωή και την πολιτική ηγεσία»), ο μετριοπαθής Ρεπουμπλικανός μίλησε στο περιοδικό «Nouvel Observateur» για εκείνη την ομιλία που θα παραμείνει «κηλίδα» στην καριέρα του.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν έχει βιολογικά όπλα και τη δυνατότητα να παράγει περισσότερα, πολύ περισσότερα», είχε δηλώσει τότε ο Πάουελ. «Δεν έχω καμία αμφιβολία», είχε προσθέσει, «ότι ο Σαντάμ προσπαθεί να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα». «Από τη στιγμή που ανακάλυψα ότι μεγάλο τμήμα των πληροφοριών που μου είχαν παράσχει ήταν αναληθείς, δεν παύω να αναρωτιέμαι: τι θα έπρεπε να είχα κάνει για να το αποφύγω όλο αυτό; Προς υπεράσπισή μου, θα πω πως είχα μόνο τρεις ημέρες να προετοιμάσω αυτή την παρουσίαση», λέει σήμερα στο «Nouvel Observateur».

Ο Τζορτζ Μπους, επισημαίνει ο Πάουελ, του είχε ζητήσει να παρουσιάσει τις αμερικανικές αποδείξεις στον ΟΗΕ με βάση ένα κείμενο το οποίο είχε συντάξει ένας σύμβουλος του αντιπροέδρου Τσέινι. Οταν όμως εκείνος ζήτησε από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών απτά στοιχεία για να στηρίξει ορισμένα σημεία του κειμένου, του απάντησαν πως δεν είχαν ποτέ δει τις επίμαχες πληροφορίες. Επρεπε λοιπόν να ξεκινήσει από το μηδέν. Είπε στον Μπους πως χρειαζόταν χρόνο, αυτός του απάντησε πως η ημερομηνία της παρέμβασής του στο Συμβούλιο Ασφαλείας είχε ήδη ανακοινωθεί. «Απογοητεύτηκα, αλλά δεν πανικοβλήθηκα: θα με βοηθούσε η CIA».

Επισκέφθηκε την έδρα της και «έχτισε» την ομιλία του χάρη στις πληροφορίες που του παρέσχε ο τότε επικεφαλής της Τζορτζ Τένετ. «Δεν ήταν ένα εσκεμμένο ψέμα από την πλευρά μου. Πίστευα αυτά που έλεγα». Ο Πάουελ θεωρούσε πως η CIA είχε επαληθεύσει τις πληροφορίες. «Οταν, μερικές εβδομάδες αργότερα, μας είπε πως η «πληροφορία» για τα κινητά εργαστήρια παρασκευής βιολογικών όπλων προερχόταν από τη Γερμανία και πως κανένας αμερικανός πράκτορας δεν είχε ανακρίνει τη βασική πηγή αυτής της φάρσας, σάστισα». Στην πραγματικότητα, οι Γερμανοί είχαν προειδοποιήσει τη CIA για την αναξιοπιστία της επίμαχης πηγής. «Δέκα χρόνια αργότερα», εξανίσταται ο Πάουελ, «ο Τένετ εξακολουθεί να μην έχει παραδεχθεί πως τα συμπεράσματά του ήταν ψευδή!».

πηγή: Nouvel Observateur, tanea.gr http://planet-greece.blogspot.com, περιεργα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s