ΡΩΣΙΑ «Μας μπλοκάρουν το νόμιμο εφοδιασμό της Συρίας»

Posted: 02/03/2013 in πόλεμος, Ένα μπουρδέλο είμαστε..., Αποκαλύψεις, Διεθνή, Ελληνα Ξύπνα, Μέση Ανατολή, ΝΑΤΟ, Ρωσία, Συρία

ssyria_94 

«Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν «πραγματικό πόλεμο» με στόχο την παρεμπόδιση  των νόμιμης   παράδοσης πολεμικού υλικού την  Συρία», δηλώνει ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας Αlexader Fomin σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti  .»Ένας πραγματικός πόλεμος έχει κηρυχθεί εναντίον μας», είπε ο Αlexadar Fomin στο «Ekho Moskvy»,  χωρίς να διευκρινίζει ποιος έχει κηρύξει τον πόλεμο.

«Τα [ρωσικά] πλοία στα λιμάνια μπλοκάρονται με τα πιο ευφάνταστα σενάρια και προσχήματα που μπορεί να επινοήσει ο ανθρώπινος νους. Όταν τα πλοία βρίσκονται στη θάλασσα, κάθε συμβόλαιο ασφάλισης ακυρώνεται», δηλώνει ο Fomin προσθέτοντας ότι «οποιεσδήποτε προσπάθειες να παραδώσουν  τον οπλισμό ματαιώνονται».

Η Ρωσία ανακοίνωσε βέβαια  ότι θα συνεχίσει την πώληση όπλων προς τη Δαμασκό τηρώντας τους κανόνες του  διεθνούς δικαίου και των διμερών υποχρεώσεων, ενώ κάποιες δυτικές χώρες πιέζουν για την επιβολή εμπάργκο στις ρωσικές προμήθειες όπλων προς τη Συρία που αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα ρωσικών όπλων στη Μέση Ανατολή.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμπλακεί σε ένα διπλωματικό πόλεμο από το 2012  για τις πωλήσεις όπλων της Μόσχας στη Συρία, με αποκορύφωση την κατηγορία της Ουάσιγκτον ότι η  Ρωσία προμηθεύει επιθετικά ελικόπτερα στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η Μόσχα αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εκσυγχρονισμένα συριακά ελικόπτερα  που παραδόθηκαν εκτελώντας υπογραφείσες συμβάσεις  με τη Συρία, η οποία  κλυδωνίζεται  από έναν μεγάλο εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της κυβέρνησης και των ισλαμιστών ανταρτών ενώ την ίδια στιγμή τόνοι δυτικού οπλισμού κατευθύνονται από τους ισλαμιστές αντάρτες από κάθε μεριά του πλανήτη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s