Αν οι τράπεζες λειτουργούσαν όπως τα ενεχυροδανειστήρια θα ήταν καλύτερος ο Κόσμος

Posted: 13/02/2013 in Illuminati, τράπεζες, τοκογλύφοι, φασισμός, χαράτσια, Ένα μπουρδέλο είμαστε..., Ελλάδα, Ελληνα Ξύπνα, Ιουδαϊσμός/Σιωνισμός, Μασόνοι, Μαλάκες, Νέα Τάξη Πραγμάτων, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξέρω, είναι δύσκολο κάποιος να αποδεικτή ότι οι τράπεζες θα έπρεπε να λειτουργούν ακριβώς όπως τα ενεχυροδανειστήρια, όμως ας το δούμε πιο αναλυτικά.

Η τράπεζα, δηλαδή ο τραπεζίτης, ανοίγει ένα μαγαζί το οποίο ενοικιάζει τα δικά μας χρήματα έναντι ενός τόκου, στην συνέχεια δανείζει τα δικά μας χρήματα σε κάποιον άλλον τρίτο, ή ακόμη συχνότερα ο τραπεζίτης δανείζει τα δικά μας χρήματα, με δική του απόφαση σε δικές του επιχειρήσεις.

Ποιο απλά ο τραπεζίτης δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν νταβατζή, έναν διαχειριστή των δικών μας χρημάτων, ο οποίος όσα ποιο πολλά ξένα χρήματα καταφέρει να διαχειριστή, τόσο περισσότερο αυτός θα κερδίσει. Αν τώρα για τον Α η Β λόγο ο τραπεζίτης κάνει λάθος εκτίμηση της κατάστασης και πέσει έξω οικονομικά, όπως γίνετε τώρα με τις ελληνικές τράπεζες, αντί το Κράτος να προχωρήσει σε πλήρη κατάσχεση των συνολικών περιουσιακών στοιχείων του τραπεζίτη για να καλυφθούν τα τραπεζικά ελλείμματα που ο ίδιος ο νταβατζής τραπεζίτης λόγο εσφαλμένων ή σκόπιμων εκτιμήσεων δημιούργησε, το Κράτος φορολογεί τον πολίτη, δηλαδή αυτόν που έδινε τα λεφτά του στον τραπεζίτη, προς εκμετάλλευση για να σώσει ο τραπεζίτης το μαγαζί του και τα περιουσιακά του στοιχεία.

Αντίθετα, ο ενεχυροδανειστής, δανείζει τα δικά του χρήματα στους πελάτες του και αν για τον Α η Β λόγο πέσει έξω οικονομικά, δεν άρχετε κανένα Κράτος και κανένας φορολογούμενος Πολίτης να τον στηρίξει οικονομικά.

Δηλαδή, ο ενεχυροδανειστής κάνει ακριβώς αυτό που κάνει και ο τραπεζίτης, χωρίς όμως την κρατική στήριξη και μόνο με δικά του λεφτά.

Και επειδή πολλής λόγος γίνεται τελευταία για μεταρρυθμίσεις, ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία τώρα να μεταρρυθμιστεί ο τρόπος λειτουργίας των Τραπεζών και να λειτουργούν και αυτές ακριβώς όπως τα ενεχυροδανειστήρια.

Αυτό νομίζω θα είναι μια πραγματική ορθολογική μεταρρύθμιση, η οποία εκτός των άλλων θα απογαλακτίσει μια για πάντα τους νταβατζήδες τραπεζίτες από τα λεφτά των φορολογούμενων και ταυτόχρονα θα κόψη τον ομφάλιο λώρο μεταξύ πολιτικών και τραπεζιτών.

Όπως λοιπόν τα ενεχυροδανειστήρια αναλαμβάνουν το κόστος των επενδυτικών τους επιλογών κατά τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε να λειτουργούν και οι τράπεζες, αν αυτό γινόταν σίγουρα θα ήταν ποιο καθαρό το οικονομικό σύστημα.

Φαιηγιάν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s