Ιράν: Παγκόσμιος πόλεμος αν η Τουρκία τοποθετήσει πυραύλους Πάτριοτ

Posted: 17/12/2012 in πόλεμος, Ένα μπουρδέλο είμαστε..., Διεθνή, Ιράν, Μαλάκες, ΝΑΤΟ, Νέα Τάξη Πραγμάτων, Τρομοκρατία, Τουρκοι, ανθρωπόμορφα κτήνη, κατάσταση έκτακτης αναγκης

Τι δήλωσε ο Χάσαν Φιρουζαμπαντί, επικεφαλής των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, μέσω του Ιρανικού Φοιτητικού Πρακτορείου Ειδήσεων προειδοποιώντας για παγκόσμιο πόλεμο

Η προγραμματισμένη ανάπτυξη πυραύλων Πάτριοτ στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε «παγκόσμιο πόλεμο», ο οποίος θα παρέσυρε και την Ευρώπη, δήλωσε ο επικεφαλής των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων.

«Ο καθένας από αυτούς τους Πάτριοτ είναι μία μαύρη κηλίδα στον παγκόσμιο χάρτη και προορίζεται για την πρόκληση παγκόσμιου πολέμου. Σχεδιάζουν έναν παγκόσμιο πόλεμο και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για το μέλλον της ανθρωπότητας και το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης», είπε ο Χάσαν Φιρουζαμπαντί.

Η Τουρκία είχε ζητήσει την ανάπτυξη των εν λόγω πυραύλων τον Νοέμβριο καθώς διερευνούσε τρόπους προκειμένου να περιορίσει τα επεισόδια βίας που είχαν ως αποτέλεσμα πολλά θύματα σε πόλεις στα σύνορά της με τη Συρία.

Οι Γερμανοί βουλευτές της Μπούντεσταγκ ενέκριναν πάντως με μεγάλη πλειοψηφία την αποστολή πυραύλων Πάτριοτ στην Τουρκία στο πλαίσιο αποστολής του ΝΑΤΟ.

Με εξαίρεση το αριστερό κόμμα Die Linke, το σύνολο των Γερμανών βουλευτών ψήφισαν υπέρ της αποστολής των πυραύλων. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η αποστολή προβλέπεται να διαρκέσει ως τις 31 Ιανουαρίου 2014, με την πιθανότητα να ολοκληρωθεί νωρίτερα, αν το επιτρέψει η κατάσταση.

Οι γερμανικοί πύραυλοι Πάτριοτ θα αναπτυχθούν στην πόλη Καχραμανμαράς, στη νότια Τουρκία, περίπου 100 χιλιόμετρα από τα συριακά σύνορα, και θα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στις αρχές Ιανουαρίου 2013.

Πάντως, όπως είχε υπογραμμίσει την προηγούμενη εβδομάδα ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ, οι Πάτριοτ δεν μπορούν «σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθούν για την επιβολή ή την επιτήρησης μιας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού πάνω από το συριακό έδαφος ή για άλλες επιθετικές ενέργειες».

Χρήστος Δεμέτης

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s