Η προσφυγή της Ισπανίας και της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης κυριαρχεί στα οικονομικά ρεπορτάζ και σχόλια του ευρωπαϊκού τύπου.
Την απόφαση της Μαδρίτης να … 
ζητήσει την αρωγή της ευρωζώνης για τη διάσωση των τραπεζών της επικροτεί η Rheinische Post του Ντίσελντορφ, επισημαίνοντας, ότι η αποτροπή της χρεοκοπίας δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της Ισπανίας, αλλά και προς το συμφέρον της ευρωζώνης. «Το κακό για το ευρώ είναι όμως ο τρόπος που οι Ισπανοί διαχειρίζονται την κρίση. Αντί να πουν ξεκάθαρα πόσα χρήματα χρειάζονται, προτιμούν πρώτα να καταθέσουν το αίτημα για την βοήθεια. Η ασάφεια είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι αγορές σε εποχές νευρικότητας…Οι αγορές δεν πιστεύουν πλέον ότι η Ισπανία θα βγει από την κρίση με τη διάσωση των τραπεζών της. Στο τέλος η χώρα θα ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης. Και η προσπάθεια των υπερήφανων Ισπανών να βγουν από την κρίση ως καλύτεροι Έλληνες θα ναυαγήσει…Η αβεβαιότητα αυξάνεται. Χθες προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης και η Κύπρος ως πέμπτη χώρα της ευρωζώνης. Το ντόμινο που φοβόμαστε άρχισε», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο της Tageszeitung του Βερολίνου, που παρατηρεί ότι η ασάφεια για τους πόρους που χρειάζονται οι ισπανικές τράπεζες είναι συστημική. Κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το ύψος της βοήθειας προς την Ισπανία, καθώς η κρίση οξύνεται με τη δική της δυναμική.

πηγή // dwetche welle //

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s