Γράφει ο Αιας

Πληθαίνουν καθημερινά οι διαπορόντες (και στις τάξεις της ΔΗΜΑΡ) για την προθυμία του Φ. Κουβέλη, να προσφέρει αριστερό άλλοθι στην συγκυβέρνηση της συμφοράς.

Το μεν ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει να συνεχίσει τη συγκυβερνητική πορεία του με τη Ν.Δ. επειδή έχουν κοινό πρόγραμμα: το Μνημόνιο. Το ερώτημα αφορά στη ΔΗΜ.ΑΡ. και τον Φώτη Κουβέλη. Γιατί επέλεξε να συγκυβερνήσει αφού τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) συγκέντρωναν άνετα την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή;

Η επικρατέστερη εξήγηση είναι ότι, ο Φ. Κουβέλης, προορίζεται να αποτελέσει τη «χρυσή»
εφεδρεία του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου. Ετσι μόνο τυχαίες δεν ήταν οι επίμονες προεκλογικές αναφορές του στον περιβόητο τρίτο πόλο, δηλαδή, στην ανασυγκρότηση του κεντρώου χώρου.

Με δεδομένο, επίσης, πως το ΠΑΣΟΚ αναγκαστικά (και λόγω χρεών!) θα μπει σε διαδικασία επανίδρυσης ή ακόμα πιθανότερο (πάλι λόγω χρεών) σε αλλαγή ονόματος, συμβόλου (και ΑΦΜ…), ο Κουβέλης, επέλεξε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Σαμαρά, με τους ίδιους ακριβώς όρους που επέλεξε και ο Βενιζέλος (στήριξη χωρίς τη συμμετοχή πολιτικού προσωπικού). Ανοιξε το δικό του κυβερνητικό μαγαζάκι παραδίπλα, έτοιμο να υποδεχθεί τους συγκεκριμένους πελάτες. Ταυτόχρονα έδινε αριστερό άλλοθι στην υποτέλεια και την εξαθλίωση, προσφέροντας μεγάλη ανακούφιση στους δανειστές και τα εξωθεσμικά κέντρα.
Ο Κουβέλης, δεν απευθύνεται στον κόσμο της κοινωνικής Αριστεράς, αλλά σε ένα συμπαγές τμήμα του ελληνικού λαού, που επιμένει παρ’ όλ’ αυτά να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, που επιμένει να βγάζει πρώτο βουλευτή του τον Λοβέρδο, που επιμένει να στηρίζει ένα κόμμα την στιγμή που, κατά κανόνα, ντρέπεται να πει δημοσίως τι ψήφισε…
Αυτή είναι η «πελατεία» της ΔΗΜΑΡ, του Κουβέλη. Το βαθύ κυβερνο-παθές ΠΑΣΟΚ, αυτοί που με τον άλφα ή βήτα τρόπο «μαζί τα έφαγαν» και στις εκλογές ή ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή έκαναν μια στάση αναμονής στη ΔΗΜ.ΑΡ.
Αλλωστε μόνο τυχαία δεν ήταν η μετακόμιση του Σημιτέικου, στη ΔΗΜΑΡ!

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s