Εκκαθαριστικά – φωτιά για χιλιάδες φορολογούμενους

Posted: 25/06/2012 in τράπεζες, τοκογλύφοι, Δ.Ν.Τ., Δημόσιο χρέος, Ευροζώνη, Εκλογές, Ελλάδα, Ελληνα Ξύπνα, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, εφορία, κόμματα

 

Τα εκκαθαριστικά – φωτιά από την Εφορία θα λάβουν εντός των ημερών χιλιάδες φορολογούμενοι, καθώς…
Εκκαθαριστικά – φωτιά για χιλιάδες φορολογούμενους

η δεύτερη παρτίδα των σημειωμάτων αποστέλλεται ήδη και στην πλειονότητά τους είναι χρεωστικά.
Σύμφωνα με τα πρώτσα στοιχεία , η πρώτη και η δεύτερη παρτίδα περιλαμβάνουν περίπου 900.000 σημειώματα, από τα οποία τα 596.000 είναι χρεωστικά και προκύπτει οφειλόμενος φόρος ύψους 866 εκατ. ευρώ, ενώ πιστωτικά είναι 80.000 εκκαθαριστικά, με τους επιστρεφόμενους φόρους στα 46 εκατ. ευρώ.


Οι περισσότεροι μάλιστα από τους φορολογούμενους που θα κληθούν να πληρώσουν εφέτος, στην περυσινή χρήση είχαν επιστροφή. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου, την καθιέρωση τεκμηρίων και του νέου καθεστώτος με αποδείξεις.
Πάντως, η προγραμματική συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προβλέπει τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορολογούμενων για εφέτος με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους. Το υπόλοιπο ποσό οφειλής θα εξοφληθεί σε δύο ετήσιες δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι από τις αρχές Ιουλίου έως και το τέλος του έτους, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν 8,5 δισ. ευρώ…
Μόνο από τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος το οικονομικό επιτελείο προσδοκά έσοδα 5,1 δισ. ευρώ όταν πέρυσι από τις ίδιες πηγές είχαν εισπραχθεί 1,1 δισ. ευρώ. Ακόμη 3 δισ. υπολογίζονται τα έσοδα από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, οι οφειλέτες του Δημοσίου ανέρχονται σε 1 εκατ. και οφείλουν περί τα 45 δισ. ευρώ.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s